Beteende- och personlighets-beskrivning hund – BPH

Vill du veta mer om din hunds mentalitet? Svenska Kennelklubbens mentalbeskrivning BPH är utformad för att passa alla hundar. Den hjälper dig som hundägare att lära känna din hund lite bättre och är värdefull i avelsarbetet för uppfödare, ras- och specialklubbar. Alla hundar och hundraser är inte likadana. Vilken personlighet har din hund? Är den lekfull, trygg, energisk, glad i människor? Det kan BPH ge dig svaren på!

Den 1 juli eller 2 juli kommer du kunna testa din hund på Malungs Kennelklubb. Dalarnas Älghundklubb har bokat denna helg för våra medlemmar. Det kan bedömas 8 hundar per dag till en kostnad av 900 kr per hund.

Beskrivningen tar omkring 45 minuter och innehåller åtta olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar.

Det gäller endast älghundsraser. För alla hundar gäller att de måste vara id-märkta, vaccinerade och ha fyllt 1 år, men det finns ingen övre åldersgräns.

Ägare eller förare måste vara medlem i Dalarnas Älghundklubb.

Är du intresserad så skicka ett sms med hundens namn, ålder och ägare till: Lena Bergström 073-829 51 34.

!!FULLBOKAD!! Dressyr med tydligt ledarskap med instruktör från DÄK, 7 maj

Tar endast in fler vid återbud.

Det kommer även att anornas en ledarskapskurs 7 maj, då den som ska anordnas 30 april är fullbokad.

Vill ni lära er hur man kommunicerar med er hund?
Vi kör en dag med stort tryck på tydligt ledarskap vilket är den viktigaste biten för samvaro med våra hundar. Är du intresserad så skicka ett sms med hundens namn, ålder och ägare till:
Lena Bergström 073-829 51 34

Tid: 7 maj, kl. 9 – 16.

Plats: Fäbodvägen 4 i Dalstuga.

Medtag egen lunch.

Frågor, hör gärna av dig till Lena.

Mvh,
Lena

!!FULLBOKAD!! Dressyr med tydligt ledarskap med instruktör från DÄK

Vill ni lära er hur man kommunicerar med er hund?
Vi kör en dag med stort tryck på tydligt ledarskap vilket är den viktigaste biten för samvaro med våra hundar. Är du intresserad så skicka ett sms med hundens namn, ålder och ägare till:
Lena Bergström 073-829 51 34

Tid: 30 april, kl. 9 – 16.

Plats: Fäbodvägen 4 i Dalstuga.

Medtag egen lunch.

Frågor, hör gärna av dig till Lena.

Mvh,
Lena

Dalarnas Älghundklubb’s årsmöte 25 februari 2023

Vi i Dalarnas älghundklubb välkomnar våra medlemmar till årsmöte.

Lördag den 25/2  på Moskogen i Leksand.

Vi har bjudit in Anna Olofsson, Jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet Dalarna som ska prata lite om älgläget i Dalarna.

Efter årsmötet blir det prisutdelning och trerättersmiddag för dom som vill, det kommer kosta 200kr per person för medlemmar och respektive. Klubben står för 350kr per person anmälan sker på länken nedan sista anmälningsdag är 18/2

Plats Moskogen Leksand

Tid för föreläsning 14:00

Tid för årsmötet 15:00

Middag med Prisutdelning 18:00

Anmälan sker via länken nedan.

Vid frågor

Rickard Andersson 0761144175

info.dalarnas@alghundklubben.com

info.dalarna@alghundklubben.comhttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJMHiJYa1LRcfN7zfyEwBjjLwhsDwNyWcLTUFUz3RuaTKklQ/viewform?usp=sf_link

Ringträning inför Orsautställningen

Tomas Hansson kommer att ha ringträning söndag den 8 januari kl. 12:00 på Hansjö Bygdegård i Orsa.

Lena Bergström kommer att ha ringträning onsdag den 11 januari kl. 17:00 (belysning), utanför Stora Ensos kontor i Rättvik. Det är drop in som gäller, vid frågor kan man höra av sig till.

Lena Bergström 073-8295134

Tomas Hansson 070-2108229

Värva nya medlemmar

Vi är just nu 988 medlemmar i DÄK. Men vi kan alltid bli fler. Alla medlemmar skall prova värva en ny medlem innan nyår. Vill även upplysa möjligheten för befintliga medlemmar om möjligheten till familjemedlemsskap, det kostar tex 50:- för din fru eller man om du är fullvärdig medlem.

Styrelsen för Dalarnas Älghundklubb

Ledhundsdomarutbildning

Hej!

Är du intresserad av att döma ledhundar eller känner någon som är lämplig för uppgiften?

SÄK vill ha in så många lämpliga kandidater som möjligt för att sen få dessa utbildade av funktionärer från vårt västra grannland.

Återkoppla till mig via mail snarast om du är intresserad eller vill föreslå någon lämplig person.

sebastian@brtab.se

Mvh Sebastian Tång

VIKTIG INFORMATION!! SKK Vision 2030

4 oktober klockan 19:00 är de zoom möte med SKK. Det finns några platser kvar att fylla så kontakta Marcus Ollas om ni vill vara med marcus.ollas@orsabesparingsskog.se

SKK Vision 2030.

SKK Vision 2030 , ett för oss i SÄK och alla andra jakthundsklubbar särskilt viktigt arbete där vår syn på en långsiktig inriktning måste få genomslag. För oss viktiga frågar som är helt avgörande är till exempel fjälljakten, rovdjursfrågan, älgförvaltning mm mm och det måste framföras.

Dessa så för oss avgörande frågor är helt överordnad allt annat vi sysslar med. Vi måste ha ett SKK som inbegriper ALLA utifrån ALLAS verksamhetsområden.

DÄRFÖR ÄR DET VIKTIGT ATT VI SYNS OCH HÖRS NU DEN 4.OKTOBER. Vi har begärt och fått ett ”eget” möte med SKK ang detta.

Anmäl namn från resp klubb till SÄKs kansli och det finns plats för 15 personer från resp ras –och lokalklubb. Om vi inte är där och fyller de platser som finns är det ett budskap det också. Så, vg och organisera deltagandet i resp klubb

SÄK – SKK 2030 4 oktober 2022, 19:00 – 20:00