Beteende- och personlighets-beskrivning hund – BPH

Vill du veta mer om din hunds mentalitet? Svenska Kennelklubbens mentalbeskrivning BPH är utformad för att passa alla hundar. Den hjälper dig som hundägare att lära känna din hund lite bättre och är värdefull i avelsarbetet för uppfödare, ras- och specialklubbar. Alla hundar och hundraser är inte likadana. Vilken personlighet har din hund? Är den lekfull, trygg, energisk, glad i människor? Det kan BPH ge dig svaren på!

Den 1 juli eller 2 juli kommer du kunna testa din hund på Malungs Kennelklubb. Dalarnas Älghundklubb har bokat denna helg för våra medlemmar. Det kan bedömas 8 hundar per dag till en kostnad av 900 kr per hund.

Beskrivningen tar omkring 45 minuter och innehåller åtta olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar.

Det gäller endast älghundsraser. För alla hundar gäller att de måste vara id-märkta, vaccinerade och ha fyllt 1 år, men det finns ingen övre åldersgräns.

Ägare eller förare måste vara medlem i Dalarnas Älghundklubb.

Är du intresserad så skicka ett sms med hundens namn, ålder och ägare till: Lena Bergström 073-829 51 34.