Till samtliga medlemmar i Dalarnas Älghundklubb

Jag vill vara tydlig med att nedanstående text gällande föreningens mående och funktionalitet är resultatet av mina personliga tankar och reflektioner.

DÄK består per dagens datum av 978st medlemmar av dessa är ca 80st jpr-domare.

På fredag arrangeras en tävling för ungdomar för att främja intresse och återväxt bland yngre hundägare/blivande hundägare, beslut om denna tävling är taget av en enig årsstämma för några år sedan. Tyvärr finns det inte fem st jpr-domare som kan finna tid i sin kalender för att ställa upp och döma denna tävling, det är i mina ögon tamejfan pinsamt. Tyvärr är detta inget nytt fenomen och år efter år är det samma domare som ställer upp medans majoriteten seglar under radarn.

Efter man räknat bort de ca 80st domarna återstår ca 900 medlemmar, på en välbesökt årsstämma dyker det upp 40-60 personer, ifjol tror jag det var 26st (jag hade covid och deltog inte). Hur kan det vara möjligt att ca 95% av medlemmarna inte bemödar sig med att dyka upp på årsstämman för åsikter finns det får man höra ofta i samband med utställningarna som arrangeras varje år. Varför gör ni si eller varför gör ni inte så etc etc.

Jag upplever att våra utställningar är uppskattade arrangemang men ändå är det alltid samma personer jag ser som steker burgare, står i insläppet, bygger tält etc etc…

Nästa gång DU anmäler en hund till en utställning, ett jaktprov, en hundkurs eller någon annan av föreningens aktiviteter rannsaka dig själv och fundera vad DU kan göra för föreningen. Med hopp om ett framtida större medlemsengagemang// Sebastian Tång