Vildsvinsmästerskap 2022

Den 2 december kommer det första vildsvinmästerskapet att gå av stapeln och kommer arrangeras Östsvenska Älghundklubben i Gimo.

En inbjudan till detta mästerskap kommer att komma nu under hösten men innan dess vill vi ge alla lokalklubbar information om hur uttagningsreglerna kommer gå till detta året.

Med anledning att detta är det första vildsvinmästerskapet som arrangeras så vill vi ge alla möjlighet att kunna deltaga, även sådana hundar som inte redan startat på prov.

Varje lokalklubb kommer att skicka en representant samt minst 2 reserver om möjligt. Har inte en klubb möjlighet att skicka en representant så kommer den arrangerande lokalklubb i första hand få möjligheten att skicka en representant till. Blir det två klubbar som inte kan skicka någon representant kommer nästa plats lottas ut bland de klubbar som har representanter att skicka.

Förslag till uttagningsreglerna är att det högsta provet som gåtts under föregående år alternativt fram till den 15 Oktober 2023 är den som kvalificerat sig till vildsvinsmästerskapet. Detta möjliggör att man redan i början av säsongen kan med ett bra prisprov lyckas kvalificera sig till vildsvinsmästerkapet. Så passa på och ut och starta era hundar! Anmälan av hundarna ska vara inskickade till ÖSÄK senast 15 Oktober.

Hälsningar Svenska Älghundklubben