Viltspårprov

Hej älghundsägare, nu kommer den där snöfria tiden då vi kan sysselsätta våra spetsar med andra uppgifter tex viltspårprov.

Våra hundar behöver aktiveras även under den här tiden och då är spårträning en riktigt bra aktivitet.

I länet finns det några viltspårsdomare till hands som gärna dömer din hund.

Anmälan skickar du till Ulf@gofisen.se med uppgifter om hunden och dina kontaktuppgifter, sätter in 100kr till DÄK Leksands sparbank bg 135-2574. Mer information hittar du via länken https://dalarna.alghundklubben.com/viltsparprov/

Det här året kommer Svenska Jägareförbundet arrangera ett SM i eftersök, för att kvalificera sig till det börjar du på kretsnivå med kretsmästerskap i eftersök som genomförs i din krets, vinnarna från kretsen gör upp om en plats i regionfinalen via ett länsmästerskap som arrangeras i början av juli.

Årets SM kommer genomföra den sista helgen i september, med 2 deltagare från varje region, norr, mitt och söder, totalt 6st ekipage, och platsen för SM är Jägareförbundets område runt Öster Malma.

Deltagarna prövas i skytte, teori, skadeplats, spår och test av löshund. Vi länken https://jagareforbundet.se/jakt/eftersok/masterskap-i-eftersok/ hittar du mer information om eftersöksmästerskapen!

Är du intresserad får du mer information av Ulf Danielsson 070 5282008 eller ulf@gofisen.se